LinkedIn profiel Mastos Aerdts Power Passie & Drive in Marketing &Communicatie
Twitter Mastos Aerdts Power Passie & Drive in Marketing Campagne Management
Facebook Mastos Aerdts Passie, Power en Drive in Marketing - Campagne Management
Instagram Mastos Aerdts

De Distinguished Gentleman's Ride 

Prostaat kanker awereness!
Daar gaat de Distinguished Gentleman's Ride over. En dat doen we door het vieren van het leven. Maar dan op een wel heel bijzondere manier; strak in het pak en op de motor!

Venlo was dit jaar 1 van de 500 steden in 90 landen waar de Distinguished Gentleman's Ride gehouden werd. In heel Nederland deden meer dan 1.000 rijders mee en haalde meer dan € 100.000,00 op voor prostaat kanker onderzoek. Nederland staat wereldwijd hiermee op de 5e plaats na Amerika, Australie, Engeland en Canada. 

Het initiatief van de Distinguished Gentleman's Ride in Venlo komt van Ynze Aerdts. In zijn enthousiasme als motorrijder en dat bij een bevriende motorrijder prostaat kanker werd ontdekt, heeft hij de organisatie van de DGR Venlo ter hand genomen. Al snel bleek dat het opzetten van een dergelijk evenement toch iets meer was dan een toertochtje organiseren met vrienden. Samen zijn we daarom opgetrokken op de eerste DGR Venlo tot een succes te maken. En dat is zeker gelukt. Op zondag 27 september 2015 waren meer dan 30 motorrijders strak in pak aanwezig bij de start. Na een geweldig ontvangst bij HD Services, reed de stoet naar het voormalig Floriade terrein waar een foto/film moment op het programma stond en waarna nog een rondje door de 'Week van de Smaak' gereden werd. Vervolgens werden we opgewacht bij Kasteel de Berckt voor koffie/thee en Limburgse vlaai in hun prachtige tuin. Na spijs en drank begaf de stoet zich naar het voormalig stockcar circuit voor een paar rondjes racen. Zo blij als kleine kinderen reden ze rondje na rondje en had afvlaggen door mij geen enkele zin. Maar de terugtocht naar de Venlose Maasboulevard stond toch echt op het programma. Bij restaurant De Werf op de maasboulevard zaten de terrassen vol met vrienden en bekenden om alle deelnemers met veel enthousiasme welkom te heten. Alle deelnemers waren ontzettend tevreden over de eerste DGR Venlo. 

Waar we het de eerste keer klein wilde houden en waar we vooral foto/filmopnames gemaakt hebben, zijn de 2016 en 2017 edities een stuk groter worden. Zeker gezien alle enthousiaste reacties. Een evenement als de Distinguished Gentleman's Ride kan niet zonder vrijwilligers en sponsors. De komende jaren willen we ook de gezinnen meer betrekken bij de DGR. Want als er prostaat kanker ontdekt wordt, dan heeft dat ook een grote impact op alle gezinsleden, zeker als er kleine kinderen zijn. Maar dat vergt meer organisatie en ook meer funding. Past uw bedrijf of instelling bij de DGR, neem dan contact met ons om om in gezamenlijkheid de DGR in Venlo vooruit te helpen.

De editie van 2016 was nog succesvoller dan die van 2015. Maar liefst 70 deelnemers reden mee op zondag 25 september. Ook in 2017was er weer een nieuwe editie en wel op zondag 24 september. De editie van 2018 is op 30 september. 

Distinguished Gentlemen's Ride Venlo